5 ποτήρια του νερού γάλα
7 κουταλιές της σούπα σιμιγδάλι ψιλό
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (αν τη θέλουμε πιο γλυκιά προσθέτουμε ακόμα)
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (ή φυτίνη)
7-9 αυγά
3 βανίλιες ή μία φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι το βούτυρο και τη ζάχαρη και το τοποθετούμε στη φωτιά. Πρέπει να το ανακατεύουμε συνεχώς με ένα δάρτη ώστε να μη μας κολλήσει . Όταν πήξη και πάρει μερικές βράσεις το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τις βανίλιες . (Αν προτιμούμε την φλούδα λεμονιού την ρίχνουμε στην αρχή με τα άλλα υλικά). Έτσι όπως είναι καυτό το μείγμα αρχίζουμε και ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα χτυπώντας ταυτόχρονα με το μίξερ του χεριού ώστε να απορροφηθούν και να μην “καούν”. Σε ταψί Νο 34 που το έχουμε αλείψει με φυτίνη ρίχνουμε το μείγμα μας και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα. Καλή επιτυχία.